Mooie overwinning derde team

Door Peter Litjens

Damvereniging VBI CT moest in de derde ronde naar Heeten om te spelen tegen het gelijkwaardige HammerDamra (een combinatieteam van twee verenigingen). Voor aanvang had de spreker het bij het openingswoord over onder andere het dambolwerk Huissen.

De teams in de 2e klasse vinden het een eer om tegen Huissen te mogen spelen. Beide teams vlogen er dan ook vol in en maakten er ook een leuke wedstrijd van. Lodewijk de Hei haalde ditmaal zelf een zetje uit (Haarlemmer met dam als gevolg) en won zijn partij.

Jacob Reiffers bouwde ongelukkig op waardoor de tegenstander de partij won. Jos Lamers taxeerde een afruil niet goed en kreeg een zetje met 2 schijven verlies om de oren en gaf het op.

Leo Steyntjes en Jo ten Westeneind deelden de punten met de tegenstander. Ruud de Kooter won vrij eenvoudig door een zetje met doorbraak. Daarna won Gerard Boogaars zijn partij door een afruil met doorbraak te nemen.

Peter Litjens had in Hilco Braakman een goede tegenstander. Flits gaf aan dat op zet 51 de afruil 27-21 winst zou opleveren voor Peter. In de partij moet je het echter zien. Het was genoeg voor de 1e teamoverwinning.