Damvereniging VBI door naar volgende ronde KNDB-beker

door Joop Hendriksen

Zaterdag 20 mei werd de eerste ronde van de nationale bekercompetitie verspeeld. In het Huissense Koelhuis speelden vier groepen van vier teams om acht plaatsen in de tweede ronde.

In de eerste wedstrijd speelde Damvereniging VBI 1 tegen Fryslân uit Leeuwarden. Geert van Aalten haalde beide punten binnen door niet opkomen van zijn tegenstander.  Gérard Jansen, Jos Stokkel en Joost Hendriksen speelden remise zodat een 5-3 overwinning kon worden genoteerd.

De tweede wedstrijd ging tegen Constant-Charlois uit Rotterdam. Geert van Aalten, Joost Hendriksen en Gérard Jansen boekten winst; Jos Stokkel speelde remise. De eindstand werd dus 7-1. De laatste wedstrijd ging tegen Amicitia uit Herwaarden.  Alle Huissenaren wonnen hun partijen en een 8-0 overwinning kon aan de totaalscore worden toegevoegd.

Met deze drie overwinningen werd Damvereniging VBI groepswinnaar.

Op 3 juni wordt in ’t Koelhuis de tweede ronde gespeeld. Dan worden de geplaatste teams uit Huissen samengevoegd met de geplaatste teams die in Gouda hebben gespeeld. Opnieuw zijn er dan vier groepen van vier teams die uitmaken welke acht teams op 17 juni in de finaleronde bepalen wie de nieuwe nationale bekerkampioen wordt. Plaats van handeling is dan opnieuw ’t Koelhuis.

Voor Damvereniging VBI speelde ook een tweede team mee. Dit team was minder gelukkig. De 8-0 winst op Zeewolde was niet genoeg om de verloren partijen tegen DIOS Eureka (3-5) en Het Noorden (2-6) te compenseren.