Damvereniging VBI handhaaft kampioensaspiraties

Voor Damvereniging VBI is middenmoter DUO (Dammers uit Oost) altijd een lastige tegenstander. Ook nu was dat weer het geval. Uiteindelijk liep het allemaal goed af voor de Huissenaren die met 12-8 beide punten pakten.

Geert van Aalten pakte zijn  tegenstander in een omsingeling vast en kneep door tot alle adem eruit was. De tegenstander van Guntis Valneris was gewoon een maatje te klein en werd van het bord geveegd. Peter Hoogteijling trof een passief spelende opponent. Hij liet zich daardoor niet van de wijs brengen en won door positioneel overwicht. Joost Hendriksen stond tegen de Achterhoekse kopman Wieger Wesselink in de opening al onder druk en bezweek  naarmate de partij vorderde.
Johan Krajenbrink kreeg wel wat terreinvoordeel maar miste de goede voortzetting op de 50e zet. Verder dan remise kwam hij niet meer. Ook Jasper Lemmen kwam tot een licht voordelige stand maar dat was onvoldoende voor de winst.  Damvereniging VBI kreeg weer lucht toen Alexander Baljakin er als de kippen bij was nadat een taai verdedigende tegenstander even niet helemaal bij de les was.
In een spectaculaire partij moest Gérard Jansen een schijf offeren. Zijn tegenstander wikkelde bekwaam naar winst af. Pim Meurs had in een onregelmatige partij wel voordeel, maar vond niet de weg om door een stugge verdediging heen te breken. Met zijn remise haalde hij het 11e punt binnen. Tenslotte wist Fred de Koning zijn partij nog remise te houden nadat hij via een schijfoffer in en zwakke positie was geraakt.
Medekoploper Van Stigt Thans behaalde een moeizame 11-9 overwinning tegen Orfam Telecom Twente. In de laatste competitiedag tegen Bart Smit Volendam op 20 februari zal Damvereniging VBI moeten winnen om naar de barrages voor het kampioenschap te gaan.