Wisselend succes voor reserveteams van Damvereniging VBI

Voor het tweede team van Damvereniging VBI verliep de voorlaatste competitiewedstrijd teleurstellend. In de wedstrijd tegen Hoogeveen werd met 11-9 verloren nadat er aanvankelijk goede kansen waren.
Die werden helaas niet verzilverd. Alleen Rob Schrooten verloor uiteindelijk zijn partij Alle overige wedstrijden werden remise Het is de derde keer in deze competitie dat het team net niet tot resultaat komt en daardoor is het behoud van de plaats in de Hoofdklasse B van de KNDB één ronde voor het einde nog niet zeker. In de laatste wedstrijd tegen Lent moet dus nog gescoord worden.

Het derde team scoorde in Schiedam weliswaar een wat magere 10-10 tegen Van Stigt Thans 3, maar dat was genoeg om de degradatie te ontlopen. Klassebehoud was de doelstelling voor dit team en dat is met dit resultaat behaald. Theo Willemsen, Jacob Reiffers en Jo ten Westeneind wonnen hun partijen, maar daar stond verlies van Pepijn van den Brink, Coen Donders en Gerard Boogaars tegenover. Henk Kemperman, Remco Vredenberg, Albert Pathuis en Jan Linssen speelden remise.Voor het vierde team is de training van jonge spelers belangrijker dan het behalen van wedstrijdpunten. Maar het is daarbij wel de bedoeling dat dit tot uiting komt in het vertoonde spel. Bij enkele jonge spelers was dit niet het geval. Gelukkig stonden er ook betere resultaten tegenover, zoals de winst van Lotte Aleven en Alex Mathijsen en de remises van Lisa Aleven en Ben Kuiphuis. Verder kwam het team niet tegen de tweede editie van DVSB zodat uiteindelijk met 14-6 werd verloren.