Damvereniging VBI huldigt Huissense kampioenen

Tijdens de slotavond van het damseizoen 2008-2009 van Damvereniging VBI werden de prijzen uitgereikt voor het Huissense damkampioenschap in de verschillende klassen. De kampioenen komen tot stand na de onderlinge competitie van de vereniging. Na een voorronde worden de spelers naar sterkte verdeeld over drie klassen: de ereklasse, de hoofdklasse en de eerste klasse.

090618geertvanaalten.jpg In de ereklasse werd de titel Damkampioen van Huissen gewonnen door Internationaal Grootmeester Geert van Aalten. Geert herhaalde daarmee zijn prestatie van de twee voorgaande seizoenen. De Bart van Aalten bokaal – genoemd naar zijn vader – kan in zijn prijzenkast worden bijgeplaatst. Op de tweede plaats eindigde Ralf Veenings en de derde prijs was voor Emiel Leijser.

In de hoofdklasse werd dit jaar een bijzonder spannende strijd geleverd. Aan het einde van het toernooi hadden maar liefst vier spelers een totaal van zes punten vergaard. Barrages in sneldamtempo moesten de beslissing brengen. Uiteindelijk bleek Jo Weijman in deze spelsoort de sterkste en hij mocht de Jan Edink bokaal in ontvangst nemen en daarmee het felbegeerde plaatsingsrecht in het tweede team. Opnieuw lieten de jeugdspelers zien dat zij de nodige progressie maken, want de tweede plaats ging naar Willem Hoek en de derde plek was voor Pepijn van den Brink.

090618geertboogaars.jpgVoor het kampioenschap in de eerste klasse was ook een barrage nodig omdat twee spelers hetzelfde aantal punten hadden behaald. Kampioen werd Geert Boogaars. Hij werd daarmee winnaar van de Hent van Deelen bokaal. Bart Leijser werd tweede en Jan Bouwmeister derde.

090618bartleijser.jpg

Bart Leijser kreeg wel de Joop Niels bokaal, de beker voor het opvallendste lid van het seizoen. Bart is momenteel het oudste actieve lid, (bijna) altijd aanwezig en zoals voorzitter Joop Hendriksen opmerkte: ‘Bart is prettig eigenwijs’. Dat komt onder meer tot uiting in het steevast bezetten – in elke partij waarin dat maar enigszins mogelijk is – van het beruchte kerkhofveld…