Damvereniging VBI kan niet winnen van Witte van Moort

door Joop Hendriksen

In de voorlaatste wedstrijd van het seizoen trad Damvereniging VBI aan tegen Witte van Moort, vanouds een lastige tegenstander voor de Huissenaren. Ook in deze wedstrijd liepen de zaken niet zoals het had gekund.

 

De eerste uitslag werd neergezet door Guntis Valneris tegen zijn collega grootmeester Vadim Virny. Er kwam een snelle remise op het scorebord. Vervolgens ging het mis bij Maarten Linssen die een combinatie van Edwin Twiest niet zag en kon opgeven.

Toen liep Gérard Jansen tegen een van zijn zeldzame verliespartijen op. Een sluwe combinatie van Jan van Dijk werd hem in een grillige stand fataal. Johan Krajenbrink leek licht voordeel te hebben tegen Gil Salomé, maar kon de routinier niet op de knieën krijgen. Vervolgens  verkleinde  Geert van Aalten de achterstand door een veel afruilende Gerbrand Hessing te trakteren op een combinatie.

Joost Hendriksen hervond zijn vorm door tegen de sterke Marino Barkel de druk te weerstaan en de remisehaven te bereiken. Jos Stokkel bracht de stand weer in evenwicht door een sterke positionele overwinning op Herman Hilberink. Fred de Koning weerstond de druk van de sterke Odin Mol, verdedigde zich goed en haalde de remise binnen.

Jasper Lemmen zette Yuen Wong wel de duimschroeven aan, maar kon uiteindelijk de winst niet vinden. Alexander Baljakin leek goede kansen te hebben. De erkende remisespeler Bert Aalbers glipte echter onder zijn aanval vandaan.

Er kwam dus uiteindelijk een teleurstellende 10-10 op het scorebord, waarmee de Huissenaren zich handhaafden op de vierde plaats van de ranglijst.