Tweede team boekt belangrijke thuisoverwinning

door Geert Berends

Damvereniging VBI 2 is er afgelopen zaterdag in geslaagd om het trauma (alle thuiswedstrijden verliezen) van zich af te schudden. Dat werd gedaan door de belangrijke wedstrijd tegen Cema/De Vaste Zet met 11-9 te winnen en daardoor de (lichte) degradatiezorgen van zich af te spelen.

 

Jan van Loenen (invaller op het laatste moment voor de zieke Martijn Weijers) speelde een prima partij tegen WK-deelnemer Martijn van Gortel met een degelijke remise als resultaat. Hierna speelde routinier Theo Berends vakkundig remise.

De topscorers van beide clubs zaten tegenover elkaar. Emiel Leijser toonde overduidelijk aan een stuk handiger te kunnen manoeuvreren dan zijn tegenstander en won gedecideerd. Hierna was het de beurt aan een andere invaller. Gerard Boogaars was gekoppeld aan de ruim 300 (!!) ratingpunten meer hebbende Ibrahim. Hij bereikte de remisehaven probleemloos! Een erg goede prestatie van Gerard!

Geert Berends won van invaller Bert Verton. Jo Weijman toonde aan nog volop mee te kunnen op dit niveau en speelde remise tegen André Maertzdorf. Rob Schrooten hield de ruim 200 ratingpunten meer hebbende Paul Nitsch keurig in bedwang, terwijl Remco Vredenberg het hoofd koel hield tegen Wiel Martzdorf.

Dirk Joosten kwam niet door de verdediging van de Belg Patrick Casaril, maar stelde wél de overwinning veilig! Als laatste verloor de fel aanvallende Willem Hoek, maar dat mocht de pret niet drukken. De overwinning was immers al veiliggesteld!