Damvereniging VBI komt goed weg

door Joop Hendriksen

De wedstrijd tegen het puntloze Van Stigt Thans 2 leek vooraf een routinekwestie te worden. Uiteindelijk werd het voor de Huissenaren een moeizame overwinning met de geflatteerde cijfers 13-7.

Alexander Baljakin trapte goed af, had alles onder controle, won eerst een schijf en daarna de partij. Jos Stokkel voegde daar een gelijkwaardige remise aan toe. Toine Brouwers maakte bij een gelijkwaardige stand een blunder en kon de beide punten inleveren. Odin Mol scoorde een prima punt na een mooie en spannende partij.

Johan Krajenbrink profiteerde in het middenspel van een verkeerd offer van zijn tegenstander en won gemakkelijk de partij. Invalster Fleur Kruysmulder begon met een goede opening maar moest tegen het einde toch goed uitkijken om remise te houden. Gérard Jansen probeerde voortdurend zijn tegenstander onder druk te zetten maar zijn lichte voordeel was niet voldoende voor de winst.

Jasper Lemmen vergrootte de voorsprong door een overtuigende winst in een goede partij waarin zijn tegenstander steeds zwakker kwam te staan. Bij Wouter Ludwig zag het er aanvankelijk wel aardig uit. Na een fout kon hij een schijf inleveren en moest vervolgens vechten voor de remise. Fred de Koning had aanvankelijk wel een goede stand maar dat liep langzamerhand weg. Door een blunder van zijn tegenstander kon hij alsnog de winst opstrijken.

Damvereninging VBI handhaafde zo de koppositie met twee punten voorsprong op Van Stigt Thans 1. Dat is de volgende tegenstander. Ten minste een gelijk spel lijkt nodig om de kansen op de 14e landstitel te behouden.