Damvereniging VBI ledenwerfkampioen van Nederland

060828ledenwerfkampioen.gifDamvereniging VBI heeft beslag gelegd op een eervolle titel in de Koninklijke Nederlandse Dambond. Het is de prijs die elk jaar wordt uitgereikt aan de vereniging die het grootste aantal nieuwe leden bij de bond aanmeldt. Damvereniging VBI wist maar liefst 37 nieuwe leden aan te melden en bleef daarmee DC Amstelveen ( 26) en ODB/Haeghe-Z (21) ruimschoots voor.
De ledenwerving is het gevolg van de wijze waarop Damvereniging VBI elk jaar de nieuwe opleiding opzet. In oktober/november wordt het JeurissenJanssen-schooldamtoernooi gehouden. Daaruit wordt een aantal van dertig tot veertig jonge speelsters en spelers gerekruteerd, die een eerste damopleiding van tien lessen krijgen. Dit programma wordt afgesloten met een diploma en degenen die dit willen treden dan toe tot de vereniging en daarmee ook tot de KNDB.
Aan de titel ‘KNDB ledenwerfkampioen 2005-2006′ is een beker verbonden en een ‘masterclass’ die door nationaal kampioen Kees Thijssen of ex-wereldkampioen Anatoli Gantwarg het komende seizoen in Huissen zal worden gegeven.
Marcel Kosters, secretaris van de KNDB, reikte de beker uit aan voorzitter van Damvereniging VBI, Joop Hendriksen, en de bestuursleden Jo Weijman (jeugdzaken) en Jo ten Westeneind (wedstrijdzaken).