Damvereniging VBI met de hakken over de sloot tegen CTD

door Joop Hendriksen

CTD Arnhem was de laatste jaren een van de degradatiekandidaten. Deze competitie komt het team heel anders voor de dag. De topclubs worden bedreigd en de Arnhemmers staan in het linker rijtje op een keurige zesde plaats van de ranglijst. Ook Damvereniging VBI had het zwaar te verduren.

Wouter Ludwig kwam vanaf het begin niet uit de verf. Een fout in de eindfase beslechtte de partij in zijn nadeel. Op dat moment stond ook Joost Hendriksen praktisch verloren na een combinatie die hem een schijf verlies opleverde en later de partij kostte.

Gelukkig kwam reeds in de beginfase Johan Krajenbrink te hulp door een sterke partij tegen een hakkende tegenstander die tevergeefs probeerde het verlies te beperken. Na een combinatie was het gedaan. Jasper Lemmen kwam met een gelijkwaardige remise uit de bus en toen Alexander Baljakin tegen het einde van zijn partij zijn tegenstander compleet vastzette was halverwege de wedstrijd weer in evenwicht.

Het wachten was dus op de beslissende overwinning. Geert van Aalten bouwde sterk voordeel op, maar zijn tegenstander wist met een slimme verdediging remise te halen. Gérard Jansen speelde een gelijk opgaande partij en ook Fred de Koning maakte een gelijkwaardige remise.

Het verlossende eindschot kwam van Guntis Valneris die zijn twijfelende tegenstander steeds meer nadeel bezorgde totdat die uiteindelijk aan de kant gezet werd. Jos Stokkel rondde af met een remise in een licht voordelige stand. Zo werd uiteindelijk de Huissense overwinning bepaald op 11-9.