Nestors tweede team schitteren

door Geert Berends

De wedstrijd tegen DIOS Achterhoek leverde Damvereniging VBI 2 een gelijkspel op. De nestors speelden een belangrijke rol.

Emiel Leijser won via een thematisch zetje een schijf. Marcel Janssen wist niet door de verdediging van zijn tegenstander te komen. Hierna werd de stand in evenwicht gebracht door de nederlaag van Dirk Joosten. Na een enorm spannende en onduidelijke strijd trok zijn tegenstander aan het langste eind.

Na de remise van Geert Berends verloor Willem Hoek. Hij stond lange tijd erg goed, liep in een drie-om-drie en vergat toen rustig af te wikkelen naar remise. Remises van Remco Vredenberg (opnieuw een prima partij!), Rob Schrooten, Jo Weijman en Jan van Loenen (op het laatste nippertje invaller voor Martijn Weijers), bracht de tussenstand op 8-10.

Hierbij moet opgemerkt worden dat Jo Weijman schitterde met een remise tegen Presman, landelijk topscorer van de hoofdklasse! Het was zelfs Presman die af moest wikkelen naar remise!! Als laatste was Theo Berends nog aan het zwoegen. Zijn tegenstander bezweek in het eindspel, waarna Theo met ragfijn spel het tiende punt binnenbracht!

De nestors van Damvereniging VBI 2 (Jo en Theo) maakten deze wedstrijd het verschil!