Damvereniging VBI moeizaam naar winst tegen Witte van Moort

Witte van Moort is al sinds jaren een geduchte tegenstander van Damvereniging VBI. Regelmatig kon de Huissense formatie niet tot winst komen tegen de ploeg uit Westerhaar.

Nu werd een zwaar bevochten 9-7 overwinning geboekt. Een verliespartij van nieuwkomer Odin Mol werd goedgemaakt door een gelukkige winst van Jasper Lemmen en een gedegen overwinning van Gérard Jansen. Jasper profiteerde van een fatale fout van zijn tegenstander in een onvoorspelbaar verlopende partij.

Gérard kon in zijn typerende stijl zijn tegenstander zolang onder druk zetten totdat hij bezweek. Johan Krajenbrink, Wouter Ludwig, Alexander Baljakin en Guntis Valneris kwamen in hun partij allemaal tot goed spel en soms een betere stand, maar geen van hen kon doordrukken tot winst. Jos Stokkel zat niet goed in zijn vel maar kon zich nog wel onder de betere stand van zijn tegensstander uitwerken en de remisehaven bereiken.

Na twee rondes staat Damvereniging VBI nu met de volle winst op kop. Opmerkelijk is dat twee van de drie topploegen van vorig jaar al punten hebben laten liggen. Hijken verloor al in de eerste ronde van Damvereniging VBI en Van Sticht Thans liet in de tweede sessie een punt liggen tegen Damlust Gouda. Er zijn dus alle ingrediënten aanwezig voor een spannende competitie. Voorlopig liggen de beste kansen bij Damvereniging VBI, maar er zijn nog acht rondes te gaan…

Joop Hendriksen, tekst en foto Gérard Jansen