Damvereniging VBI nationaal kampioen sneldammen

Voor de vijfde achtereenvolgende keer werd in het Overijsselse Westerhaar het Open Nederlands kampioenschap sneldammen voor clubteams gehouden.

Voor het kampioenschap hadden zich acht teams ingeschreven. In twee rondes van zeven wedstrijden werd uitgemaakt wie er dit jaar het kampioenschap in de wacht kon slepen. Damvereniging VBI had een heel sterk team ingeschreven met de vier internationale grootmeesters Geert van Aalten, Alexander Baljakin, Gérard Jansen en Pim Meurs. Daarmee waren de Huissenaren huizenhoog favoriet. Maar ook de ereklassers  Witte van Moort, Orfam Telecom Twente en Dammers uit Oost waren van de partij en dat was tevens een waarborg voor een aantal spannende partijen.

Uiteindelijk won Damvereniging VBI 13 van de 14 wedstrijden, zodat een score van 27 punten werd behaald.  Alleen Witte van Moort wist de Huissenaren één gelijk spel af te dwingen. Met vier punten achterstand eindigde de organiserende vereniging op de tweede plaats. Derde werd Orfam Telecom Twente.

Na het algemeen clubkampioenschap is dit dus dit jaar het tweede nationaal kampioenschap voor de Huissense formatie. Alexander Baljakin werd topscorer van het toernooi met 26 punten uit 14 partijen.