Damvereniging VBI neemt punten mee bij Witte van Moort

door Joop Hendriksen

De wedstrijd tussen Damvereniging VBI en Witte van Moort levert altijd spanning op. Niet zelden moesten de Huissenaren daar punten laten liggen. Deze keer was het wel spannend, maar konden de Huissenaren de volle buit mee naar huis nemen.

Alexander Baljakin speelde een grootmeesterremise tegen Vadim Virny. Dat was snel klaar. Guntis Valneris trof een tegenstander die wel op avontuur wilde gaan. Dat moet je tegen Guntis niet doen en dat leverde de eerste winst op voor Damvereniging VBI.

Wouter Ludwig stond aanvankelijk wat onder druk, maar bereikte uiteindelijk een gelijkwaardige remise. Jos Stokkel had de hele partij wel voordeel maar het was niet genoeg voor de winst. Geert van Aalten kwam onder druk uit de opening. Zijn taaie verdediging leverde uiteindelijk een vlotte remise op.

Jasper Lemmen probeerde van alles maar zijn tegenstander speelde een goede partij die beloond werd met remise. Joost Hendriksen speelde een dijk van een partij en bouwde mooi voordeel op. Zijn tegenstander kon binnen de gevarengrens blijven. Gérard Jansen zette een goede aanvalspartij op. Zijn tegenstander had volstrekt onvoldoende verweer en werd overlopen.

Fred de Koning kwam goed weg. Hij kwam stevig in de verdrukking  maar wist uiteindelijke het vege lijf te redden. Johan Krajenbrink speelde een spannende partij met wisselende kansen aan beide zijden. Uiteindelijk moest hij knokken voor de remise.

Zo werd het uiteindelijk 12-8 in het voordeel van de Huissenaren. Daarmee bezet het team nu de derde plaats op de ranglijst en een podiumplaats ligt dit jaar zeker binnen de mogelijkheden.