Jan van Loenen wijst de weg

door Geert Berends

invaller Jan van Loenen gaf de juiste richting aan voor de winst van Damvereniging VBI 2 op Witte van Moort 2. Na een relatief eenvoudige combinatie veroverde Jan de beide punten.

Hierna waren er remises van Geert Berends, Remco Vredenberg (prima partij!) en Martijn Weijers (degelijke remise!), waardoor de stand op 3-5 voor het tweede team kwam. Theo Berends zat tegen de sterke Edwin Twiest. Na een spannend middenspel bleef Theo kalm en toonde aan dat hij een bak met ervaring meebrengt met remise als resultaat.

Emiel Leijser toonde met ragfijn spel aan duidelijk de meerdere te zijn en bracht de stand op 4-8! Na remises van Willem Hoek en Rob Schrooten gaf Dirk Joosten damles aan de erg sterke René Schippers. In een fraaie omsingelingspartij gaf Dirk zijn tegenstander geen enkele kans. Op het moment dat hij de kroon op zijn partij kon zetten, wist zijn tegenstander met een trucje te ontsnappen naar remise.

Nestor Jo Weijman speelde een prima partij, maar liep in het middenspel in een goede stand in een combinatie, maar vocht voor een puntje, dat er nét niet meer inzat. Al met al een schoolvoorbeeld van vechtlust, zowel van Jo als Damvereniging VBI 2! Een prachtige overwinning voor VBI 2!