Damvereniging VBI ook kampioen van Gelderland

door Joop Hendriksen

Na het behalen van het Nederlands kampioenschap door het eerste team van Damvereniging VBI konden de Huissenaren nog een nieuwe titel op de erelijst bijschrijven. Het eerste provinciale team werd voor de vijfde achtereenvolgende keer Gelders kampioen.

De beslissende zege werd behaald tegen CTD Arnhem dat met een 14-2 nederlaag onverrichter zake naar huis werd gestuurd. De overwinningen werden geboekt door Arno Arends, Jo Weijman, Remco Vredenberg, Dirk Joosten, Jos Stokkel, Maarten Linssen en Jan van Loenen. Alleen Rob Schrooten wilde iets te veel en moest na een damafname opgeven.

Doordat runner-up Wageningen zijn wedstrijd tegen Harderwijk verloor waren de Huissenaren al één ronde voor het einde kampioen. Teamleider Remco Vredenberg is met 16 uit 9 topscorer in dit team. De laatste ronde wordt gespeeld in en tegen Lent waar het team als een waar kampioen zijn sportieve plicht hoopt te doen om ook deze wedstrijd te winnen.

Ook het tweede provinciale team was dit seizoen succesvol. Het behaalde het kampioenschap in de eerste klasse Zuid. In de voorlaatste ronde scoorde het team een 8-4 overwinning tegen VTD Tiel. Leen de Rooij, Jan Segeren en Jos Lamers haalden de volle buit binnen. Harry Hendriksen en Gerard Boogaars speelden remise en alleen Jacob Reiffers moest een nederlaag incasseren. In een superieure stand verrast zijn tegenstander hem met een combinatie. In de laatste ronde tegen het sterke team van Groesbeek (nummer 3 op de ranglijst) zullen de Huissenaren trachten hun ongeslagen status te handhaven.