Tweede team eindigt op keurige vijfde plaats

door Geert Berends
 
Damvereniging VBI 2 heeft het seizoen afgesloten met een plek hoog in de middenmoot. Weliswaar werd er de laatste wedstrijd van DIOS verloren, maar dat mocht de pret niet drukken.

Invaller Martijn Weijers was niet opgewassen tegen ‘oude rot’ Jan Dallinga en liep in een damcombinatie. Ondanks een betere stand slaagde Emiel Leijser er net niet in om zijn tegenstander te verschalken: remise. Theo Berends dacht op een bepaald moment de winst te forceren, maar zijn tegenstander had het beter gezien en won. Remco Vredenberg speelde een degelijke partij met remise als resultaat. Geert Berends kreeg wel voordeel, maar dit was onvoldoende voor winst. Maarten Linssen zag zijn aanzienlijke voordeel verwateren met remise als resultaat.

De mooiste partij van de dag werd gespeeld door Marcel Janssen. In een prima aanvalspartij overklaste hij zijn tegenstander en won overtuigend! Hierna werd er nog drie maal geremiseerd door Willem Hoek (prima partij tegen Han Seinhorst), Rob Schrooten (hij kwam een schijf voor deze de Rus Druzinin, maar slaagde er niet in de winst te vinden) en Dirk Joosten (wel veel voordeel, maar hij kwam toch niet verder dan remise). Alles bij elkaar een 9-11 nederlaag.

Over het gehele seizoen bekeken kan gesteld worden dat Damvereniging VBI 2 een prima seizoen gespeeld heeft! Topscorers werden Emiel Leijser en Geert Berends met 16 punten uit 11 partijen.