Damvereniging VBI op koppositie na winst tegen Witte van Moort

De zevende ronde van de nationale competitie werd verstoord doordat vrijwel de hele wereldtop in Beijing speelde in het zeer lucratieve Sport Accord WorldMind Games. Damvereniging VBI miste Alexander Baljakin en Guntis Valneris.  Ook bij tegenstander  Witte van Moort ontbraken twee topspelers.

De dag bleek voor  Damvereniging VBI  buitengewoon succesvol. Behalve de winst van 12-8 tegen Witte van Moort bleek dat de concurrent en koploper Apeldoorn (vorige ronde nog verslagen door de Huissenaren) tegen Culemborg opnieuw tegen verlies aanliep. Medeconcurrenten Volendam en Hijken wonnen hun wedstrijden zodat deze twee met Damvereniging VBI de nieuwe koplopers zijn. Van die drie heeft VBI het lichtste programma. Een spannend slot van de competitie kan verwacht worden.

Bij de Huissenaren kwamen drie overwinningen tot stand. Johan Krajenbrink oefende sterke druk uit op zijn tegenstander en maakte met een prachtige slagzet het karwei af.
Joost Hendriksen bezorgde zichzelf een aardig verjaardagscadeautje. Het duurde lang voordat er wat concreets op het bord kwam maar toen speelde hij zijn tegenstander compleet van de tafel. Iets soortgelijks gebeurde er bij Gérard Jansen: lange tijd een betere stelling maar de doorslag naar winst kwam pas later in de partij tot stand.
Junior Jan Groenendijk  gebruikte zoals zo vaak te veel tijd, stond wel op voordeel maar liep onder tijdsdruk in een  zetje en kon opgeven.
In de zes remisepartijen kwamen niemand echt in gevaar. Het betere  van het spel hadden Geert van Aalten en Fred de Koning maar dat was niet genoeg voor de overwinning.