Tweede team gaat trots de winterstop in

Na zeven ronden in de landelijke competitie Hoofdklasse B staat het tweede team van Damvereniging VBI op een verrassend hoge derde plaats. Maar liefst vijf wedstrijden werden gewonnen.
Meest in het oog sprong de 11-9 overwinning op hoog ingeschatte WSDV Wageningen. Remco Vredenberg haalde remise tegen de sterke Fred Ivens en Theo Berends en Emiel Leijser haalden in Wageningen vakkundig uit naar hun tegenstanders.

Ook van de op papier zwakkere tegenstanders werd netjes gewonnen, zij het soms met minimale marges. Tegen de koploper TDV Tilburg werd gestunt: 10-10, waarbij Rob Schrooten zelfs nog kansen leek te hebben op een winnende stelling. Soms ging het helaas ook nog flink fout. Van DES Lunteren (de nummer 2) werd met maar liefst 7-13 verloren.

Captain Leijser is erg te spreken over zijn team, dat een mooie combinatie is van meerdere oud-spelers van het 1e team aangevuld met jeugdig elan.  Routinier Fred de Koning haalt behoorlijk wat punten binnen, terwijl Geert Berends en Marcel Janssen aantonen nog steeds de sterkere tegenstanders af te kunnen stoppen. Bij de jongere spelers gaat een hoge verwachting uit naar Dirk Joosten. Zijn omsingelingsspel leidde nog niet altijd tot punten, maar hij maakt snel vooruitgang. Ook het spel van de talentvolle spelers Coen Donders en Willem Hoek zal na de winterstop hopelijk nog wat beter uit de verf komen.

Extra kracht komt van de reservebank: invallers Jan van Loenen, Arno Arends en Jo Weijman scoren ten minste hun gemiddelde. Leijser moet regelmatig een beroep op hen doen, omdat het eerste team al meerdere malen spelers opeiste.

Na de winterstop kan voorzichtig worden gekeken of er een aanval kan worden gedaan op de lucratieve tweede plaats die recht geeft op een promotiewedstrijd. Leijser: In de ereklasse heeft het team nu nog niets te zoeken, maar je weet nooit hoe snel het kan gaan. Iedereen lijkt lol in het spel te hebben en dan komen de resultaten vaak vanzelf.
Op 11 januari 2014 staat de derby tegen Lent op het programma. Daar ligt nu de eerste focus op.