Damvereniging VBI organiseert het NK 2019

Damvereniging VBI organiseert het NK 2019. Sinds 1994 organiseert de Huissense damvereniging elke vijf jaar het Nederlands kampioenschap dammen in het kader van het vijfjarig jubileum. In 2019 bestaat Damvereniging VBI 85 jaar.

Hoofdsponsor van het NK 2019 is, net als vijf jaar geleden, de Huissense woonwinkel Jansen Totaal Wonen. De fraaie interieurzaak is ook dit jaar weer het toneel van het NK dammen. De andere hoofdsponsoren zijn, naast diverse subsponsoren, Gemeente Lingewaard waartoe Huissen behoort en Interfarms.

Alle informatie is te vinden op de toernooisite: site NK 2019

   

Via het NK 2018 hebben zich geplaatst: Alexander Baljakin (titelverdediger), Martijn van IJzendoorn en Jos Stokkel. De laatste komt in de plaats van Roel Boomstra die vanwege afstudeerverplichtingen heeft moeten afzien van deelname. De wereldkampioen is wel beschikbaar voor onder meer demonstraties.

Via de halve finale hebben zich geplaatst: Wouter Sipma, Rob Geurtsen, Niek Kuijvenhoven, Anton van Berkel, Ron Heusdens, Wim Kalis, Casper Remeijer en Hein Meijer.

Damvereniging VBI heeft de sponsorplaats toegekend aan Jan Groenendijk. Deze sponsorplaats is mogelijk gemaakt door het Wageningse bedrijf Keygene dat ook kassen heeft in Huissen. Jan debuteert (!) hiermee als NK-deelnemer. Hij maakte deel uit van het eerste team van Damvereniging VBI dat landskampioen werd in 2013.

Tijdens en rondom dit NK organiseert de vereniging diverse damactiviteiten voor onder meer de schooljeugd en ouderen. Voor de damliefhebber worden dagelijks demonstraties gegeven die ook live te volgen zullen zijn via de toernooisite nk2019.kndb.nl. Ton Sijbrands, Roel Boomstra en Johan Krajenbrink zullen deze demonstraties verzorgen.