Damvereniging VBI sluit jubileum af en huldigt kampioenen

In ’t Koelhuis te Huissen vond de slotmanifestatie plaats van het jubileumjaar waarin Damvereniging VBI het 75-jarig bestaan vierde. Door voorzitter Joop Hendriksen werd stilgestaan bij de sportieve en feestelijke evenementen van dit jaar. Er waren maar liefst drie nationale kampioenschappen. Het Jansen Totaal Wonen NK algemeen was natuurlijk het hoogtepunt.

Veertien dammers streden om de hoogste titel. Bij het ONS dubbel NK jeugd was een dertigtal jonge dammers en damsters bijna een week lang te gast. Het KNK NK sneldammen voor jeugdteams was het derde kampioenschap. Ter gelegenheid van het jubileum was er een goed bezochte receptie, een feestavond voor de leden en een heel geslaagde sponsoravond bij hoofdsponsor VBI.Enkele prominente gasten gaven blijk van belangstelling. Voorzitter van de KNDB Johan Haijtink complimenteerde de vereniging met het actieve beleid waarin topsport wordt gecombineerd met aandacht voor de jeugd. De heer Martin Koppenhol sprak namens VBI over het enthousiasme en de sterke organisatie die hij steeds in de vereniging aantreft en wethouder Bud Joosten sprak over het belang van de topclub VBI voor de naamsbekendheid van de gemeente Lingewaard.

Vervolgens werden de kampioenen van de laatste maanden gehuldigd. Alexander Baljakin was dit jaar bijzonder succesvol. Hij won zowel het Nederlands kampioenschap als het Europees kampioenschap sneldammen. Ook voor Jasper Lemmen waren er twee titels. Hij won het Europees studentenkampioenschap algemeen en sneldammen. Lisa Aleven won het nationaal kampioenschap meisjespupillen, terwijl haar zussen Tessa en Lotte tweede en derde werden bij de meisjeswelpen en –aspiranten. Ook waren er teamresultaten. VBI-1 won de nationale bekercompetitie en was ook succesvol door het Crum-Niels toernooi te winnen.