Damvereniging VBI wint Crum-Niels toernooi

Wat een aantal jaren geleden begonnen is als een oefenpartij voorafgaand aan de nationale competitie is inmiddels uitgegroeid tot een heus toernooi. Dit toernooi wordt in september gehouden voor Gelderse verenigingen. Het wordt georganiseerd in een coproductie van Damvereniging VBI en DES Lunteren.

Vandaar dat het toernooi is genoemd naar twee coryfeeën in de geschiedenis van beide verenigingen. Dit jaar werd er gespeeld in Lunteren, volgend jaar is ’t Koelhuis in Huissen de plaats van samenkomst.
Aan het toernooi namen acht teams deel van zes verschillende verenigingen. De beide organiserende verenigingen zonden twee teams in. Voor Damvereniging VBI 1 speelden Pim Meurs, Jasper Lemmen, Gert van Aalten, Peter Hoogteijling en Henny van Aalten.  Het team won met overmacht alle partijen en eindigde met 14 punten uit 7 wedstrijden en 67 bordpunten. De beide andere ereklasseteams van DES Lunteren en DUO Doetinchem werden resp. met 9-3 en 11-1 gedeclasseerd. Pim Meurs, Geert van Aalten en Peter Hoogteijling waren topscorers met elk 13 punten uit 7 wedstrijden.

Het tweede team van Damvereniging VBI bestond uit een verzameling van ervaren spelers en jeugdspelers. Geert Berends, Arno Arends, Jo Weijman, Pepijn van den Brink, Albert Pathuis en Lotte Aleven vormden het team. Zij wisten beslag te leggen op een verdienstelijke 6e plaats met 4 wedstrijdpunten en 32 bordpunten.