Damvereniging VBI sluit seizoen af met royale winst

door Joop Hendriksen

In de laatste wedstrijd van de nationale damcompetitie speelde Damvereniging VBI tegen de inmiddels gedegradeerde hekkensluiter RDC uit Rijnsburg. Zoals verwacht werd deze wedstrijd een walk-over voor de Huissenaren. Daarmee sloot het team een wat teleurstellend seizoen met een vierde plaats in de rangschikking af.

 

Jos Stokkel kreeg wel enig voordeel tegen de geroutineerde Wim Bremmer, maar dat bleek te weinig voor winst. Bij Jasper Lemmen kwam tegen Thomas Wielaard een vergelijkbaar spel op het bord.

Toen volgden vijf winstpartijen op rij. Johan Krajenbrink trakteerde de Zuid-Hollandse kopman Cor van Dusseldorp in een remiseachtige stand op een zetje. Alexander Baljakin trof in Steven den Hollander een onverwacht goede tegenstander. Na een omsingeling speelde Alexander de partij echter fantastisch uit.

Invaller Emiel Leijser maakte zijn debuut in het eerste team. De topscorer van team 2 raakte niet geïmponeerd door de hogere rating van Arjen de Mooij en maakte na een doorstoot de partij in stijl af. Fred de Koning kwam in een spannende partij tegen Pieter Jan Rijken een schijf voor en kon afwerken naar winst.

Geert van Aalten rondde zijn sterke seizoen af met een vierde overwinning na een tactische fout van Erik Hogewoning in de beginfase. Gérard Jansen kwam tegen Richard Meijer wel het eerste op dam, maar kon niet winnend afsluiten. Joost Hendriksen kreeg de overhand tegen Richard Kromhout, maar vergat in de finale de winnende zet te doen. Guntis Valneris bepaalde tegen Arie Schoneveld tenslotte de einduitslag op 6-14. Na een offer besliste hij later de partij in zijn voordeel.