Tweede team verliest laatste wedstrijd

door Geert Berends

Damvereniging VBI 2 heeft de laatste uitwedstrijd tegen Heijmans verloren. Er stond voor het team niets meer op het spel en dat was op sommige borden te merken.

 

Theo Berends verloor simpel een schijf en daarna de partij. Remco Vredenberg voltooide een keurig seizoen met een remise. Jo ten Westeneind (op het laatste moment toegevoegd door de afwezigheid wegens familieomstandigheden van voorzitter Willem Hoek) speelde probleemloos (!) remise tegen Kalpoe. Martijn Weijers verloor van de Russische Darja Federovich, terwijl Geert Berends het onderspit dolf tegen zus Olga.

Hierna was het de beurt aan Marcel Janssen, die liet zien nog steeds over een erg mooie stijl te beschikken. Hij speelde tegen Pieter Wijn, oud-speler van Huissen en tot deze ronde nog ongeslagen, maar tegen Marcel was hij totaal kansloos! Jo Weijman won van de taaie Entken.

Wat het hoogtepunt van de dag had moeten worden, werd een deceptie. Dirk Joosten speelde een prachtige omsingelingspartij tegen de ervaren Teer. Op het moment dat hij zijn erg sterke spel af wilde maken, liep Dirk in een combinatie die de slimme Teer in de stand had gevlochten. Jammer, een overwinning van terecht en logisch geweest! Tot slot verloren Rob Schrooten en Gerard Boogaars, waardoor de (erg geflatteerde) 14-6 nederlaag een feit was.