Damvereniging VBI start sterk

door Joop Hendriksen

De eerste competitiewedstrijd in het nieuwe seizoen verliep bijzonder succesvol voor Damvereniging VBI. Tegen Dammend Tilburg werd een 15-5 overwinning geboekt.

Joost Hendriksen trapte af met winst in sterk begonnen partij. In de eindfase capituleerde zijn tegenstander na een blunder. Maarten Linssen, na twee jaar weer terug in de Huissense hoofdmacht, had een lastige partij. Uiteindelijk sleepte hij een remise uit het vuur. 
Jos Stokkel begon met een bekende opening die hij steeds verder uitbouwde. Dat leidde uiteindelijk tot een combinatieve winst. Gérard Jansen strafte gewaagd middenspel van zijn tegenstander af, won een schijf en uiteindelijk de partij. Fred de Koning zette een mooie aanvalspartij op. Ook zijn tegenstander ging er vol tegen in, maar kon het Huissense geweld niet pareren. 
Johan Krajenbrink kwam sterk uit het startblok. Uit meerdere mogelijkheden koos hij uiteindelijk niet de beste voortgang en moest in remise berusten. De van Apeldoorn overgekomen Jasper Lemmen maakte na jaren weer zijn opwachting voor Damvereniging VBI. Hij zette een schitterende aanvalspartij op en kwam tot positioneel voordeel. Zijn tegenstander verweerde zich kranig en wist uiteindelijk de remisehaven te bereiken. 
Guntis Valneris vergrootte de Huissense voorsprong. Zijn tegenstander zette met veel afruilen de hakken in het zand. Guntis kreeg niettemin sterk voordeel en in het eindspel walste hij naar de overwinning toe. Geert van Aalten kon mooi aanvallen, maar was wellicht wat te voorzichtig in het vervolg. Zijn tegenstander sloop na een offertje naar de remise. Alexander Baljakin kwam gunstig te staan tegen de Tilburgse kopman. Die verdedigde zich goed en wist remise te bereiken.