Damvereniging VBI verovert de Gelderse titel

door Joop Hendriksen

In de provinciale damcompetitie veroverde Damvereniging VBI het kampioenschap van Gelderland. Nadat de Huissenaren al in de tweede ronde een nederlaag moesten incasseren tegen WSDV Wageningen ging verder geen punt verloren.

In de 11e en laatste ronde startte DVVBI met één punt voorsprong op WSDV en er moest dus gewonnen worden om zeker te zijn van de titel. Dat lukte op betrekkelijk eenvoudige wijze door een 12-4 overwinning op WDV Winterswijk.

Daarmee haalde DVVBI de titel, die tussen 2013 en 2018 zes keer achtereen was gewonnen, terug naar Huissen. Alleen in 2019 werd WSDV Wageningen kampioen.

Winstpartijen in de wedstrijd tegen WDV Winterswijk kwamen van Alexander Baljakin, Dirk Joosten, Joost Hendriksen en Jo Weijman. Emiel Leijser, Geert van Aalten, Jan van Loenen en Remco Vredenberg moesten berusten in remise.

Een bijzondere prestatie werd dit jaar geleverd door Remco Vredenberg. Hij sloot af met maar liefst zeven overwinningen en drie remises. Daarmee was hij met 17 punten de topscorer van het Huissense team.