Damvereniging VBI verovert derde plaats in nationale bekercompetitie

In de halve finale van de nationale bekercompetitie kon Damvereniging VBI niet in de sterkste opstelling opkomen. Vier internationale grootmeesters waren verhinderd. De tegenstander Witte van Moort kon wel in een optimale opstelling aantreden en, zoals eerder gemeld, leidde dit tot een 5-3 nederlaag tegen de aartsrivaal uit Twente.
Tijdens de finaledag was er dus voor de Huissenaren slechts een rol weggelegd in de troostfinale. Deze keer kon Damvereniging VBI wel een zeer sterke ploeg op de been brengen en de tegenstander Het Noorden uit Groningen ging kansloos ten onder. Alexander Baljakin, Gérard Jansen, Geert van Aalten en Pim Meurs  wonnen zonder problemen hun partijen zodat uiteindelijk een trotse 8-0 overwinning op het scorebord kwam te staan. Door deze overwinning heeft het team zich tevens geplaatst voor de nationale bekercompetitie van het volgend jaar.
De Huissenaren treden daar met twee teams aan. Het tweede team van Damvereniging VBI won eerder de bekercompetitie van de Gelderse Dambond en ook deze titel geeft recht op deelname aan de strijd om de nationale beker in 2011.