Damvereniging VBI verstevigt koppositie

door Joop Hendriksen

Damvereniging VBI speelde in de vierde competitieronde tegen Dammers uit Oost. Ondanks de afwezigheid van de twee toppers Guntis Valneris (trainersverplichtingen in China)  en Gérard Jansen (ziek) werd het een goede overwining. Door het verlies van concurrent Hijken staan de Huissenaren nu met 2 punten voorsprong op de eerste plaats.

Jos Stokkel maakte een snelle remise tegen een gelijkwaardige tegenstander. Alexander Baljakin overrompelde zijn tegenstander. Toen die een blunder maakte was het snel gedaan. Fred de Koning had wel een goede stand maar hij overzag een zetje van zijn tegenstander. Dat werd hem fataal. Invaller Dirk Joosten was niet goed op dreef. Hij miste eerst de overwinning en verloor vervolgens ook nog de partij.

Toen volgden er drie overwinningen op rij. Odin Mol werkte de partij vakkundig af na een schijfwinst in de beginfase. Toine Brouwers kon een omsingeling uitvoeren die fataal werd voor zijn tegenstander. Wouter Ludwig zette een goede stand op die zijn tegenstander te zwak verdedigde. Jasper Lemmen stond er goed voor en kwam uiteindelijk tot remise. Bij analyse na de wedstrijd bleek dat hij de overwinning gemist had.

De tweede invaller Marcel Janssen speelde een degelijke partij waarin het evenwicht niet verbroken werd. Johan Krajenbrink had wel enig voordeel, maar dat bleek niet genoeg tegen de sterke verdediging van zijn tegenstander zodat hij uiteindelijk moest berusten in  remise. Zo werd de eindstand bepaald op 12-8 voor de Huissenaren.