Damvereniging VBI walst over 020 heen

door Joop Hendriksen

Damvereniging VBI trad in Amstelveen aan tegen 020. De sterk verzwakte ploeg – maar liefst vier van hun topspelers ontbraken – was geen partij voor de Huissenaren. De uitslag 5-15 was een juiste weergave van het krachtsverschil.

Gérard Jansen koos tegen Bob Out het aanvallende pad. Die kwam steeds meer in de verdrukking en moest uiteindelijk het hoofd buigen.  Jos Stokkel speelde een goede positionele partij. Eric Brunsman had onvoldoende verweer en verloor kansloos. Alexander Baljakin kreeg wel enig voordeel tegen Ruph Bhawanibhiek maar dat was niet voldoende voor de overwinning.  

Dirk Joosten viel in voor Pepijn van den Brink. Hij zette tegen Johan Smits een goede aanvalspartij op en wikkelde het spel als een routinier af.  Johan Krajenbrinks tegenstander Frank Pasman geldt als een beroepshakker. Niettemin zette Johan een ijzersterke partij op, leek zich even te verslikken maar vond op tijd de voortzetting naar winst.  

Fred de Koning zette wel een goede partij op tegen Rob Geurtsen maar zijn terreinvoordeel was niet voldoende voor de winst. Geert van Aalten bereikte aanvankelijk weinig maar een foutje van Johan Capelle zag een offertje over het hoofd dat de partij deed kantelen in Geerts voordeel. Yuriy Lagoda kwam na een matige opening tegen Johan Bastiaannet sterk onder druk. Hij kon zich nog wel een tijdje staande houden, maar kwam in uiteindelijk in een verloren eindspel terecht.

Joost Hendriksen kwam tegen Peter van Heun wel goed uit de opening maar kon daarna geen potten meer breken. Joost: ‘Het was een baggerpartij’. Guntis Valneris maakte tegen Krijn te Brake het karwei af. Na een lastig begin kwam er eerst een voordelig en uiteindelijk een winnend eindspel op het bord.