Tweede team redt het net niet

door Geert Berends

Damvereniging VBI 2 is er afgelopen zaterdag net niet in geslaagd om DUO te verslaan. In Doetinchem opende Maarten Linssen al binnen twee uur de score door een damcombinatie te nemen en het daarna vakkundig af te wikkelen.

Deze overwinning werd snel tenietgedaan doordat invaller Jo Weijman in een simpele combinatie liep. Na een keurig gelijkspel van Remco Vredenberg kwam het tweede team op achterstand doordat Marcel Janssen in een eenvoudige damcombinatie liep.

Emiel Leijser trok de stand weer gelijk door een verrassende combinatie, waarna hij het eindspel secuur naar winst voerde. Hierna was het de beurt aan topscorer Geert Berends. Tegen de sterke Ludwig speelde hij een prima partij. Toch had hij moeten verliezen doordat hij in een moment van damblindheid in een eenvoudige damcombinatie liep. Maar gelukkig zag zijn tegenstander het ook niet en werd remise overeengekomen!

Invaller Jan Linssen bereikte een puntendeling met oud-VBIspeler Coen Donders. Nadat Rob Schrooten remise had gemaakt en invaller Gerard Boogaars ondanks hardnekkige tegenstand verloor, was bij een 10-8 achterstand alle hoop gevestigd op voorzitter Willem Hoek om toch nog een gelijkspel te bewerkstelligen. Ondanks een voordelig eindspel slaagde hij er net niet in om tot een overwinning te komen, waardoor Damvereniging VBI 2 nét boven de degradatiestreep bleef staan.