Damvereniging VBI wint KNDB-jubileumtoernooi

De Koninklijke Nederlandse Dambond viert dit jaar haar 100-jarig jubileum. Daarom worden er een aantal activiteiten georganiseerd. Daarin past ook een jubileumtoernooi. Maar liefst 38 teams, naar sterkte verdeeld over 6 groepen, namen op 10 september daaraan deel.

Damvereniging VBI nam met twee teams deel. Het eerste team was met vier internationale grootmeesters huizenhoog favoriet.  Alexander Baljakin, Pim Meurs, Johan Krajenbrink en Geert van Aalten maakten die rol volledig waar. In de eerste ronde werd DEZ Culemborg verslagen met 5-3. Daarna volgde winst tegen Rijnsburg (5-3), VBI 2 (6-2), Dammers Uit Oost (7-1) en De Oldehove (7-1).

Met deze maximale winst werden de Huissenaren glansrijk winnaar van het toernooi. Het tweede team met Rik Keurentjes, (de nieuwe aanwinst van dit jaar), Peter Hoogteijling, Fred de Koning en Willem Hoek was eveneens in de hoogste groep ingedeeld. Het team kwam verdienstelijk tot twee remises tegen De Oldehove en Dammers uit Oost maar moest in de overige wedstrijden de eer aan de tegenstander laten. Daarmee eindigde het team als zesde en laatste in de hoogste groep.

Technisch verslag van Rik Keurentjes:
Hoe ik van Baljakin had kunnen winnen