Damvereniging VBI wint makkelijk van Fryslân

door Joop Hendriksen

In de derde kompetitieronde herstelde Damvereniging VBI zich vlot van het verlies in de vorige ronde. Odin Mol zette het eerste resultaat neer. In een mooie aanvalspartij had hij de beste kansen maar uiteindelijk kwam zijn tegenstander met de schrik vrij.

Invaller Dirk Joosten was minder succesvol. In een aanvankelijk gelijk opgaande strijd miste hij bij het middenspel  de juiste voortgang en moest verlies incasseren. Jos Stokkel stond in het begin wat makkelijk maar berustte uiteindelijk in een gelijkwaardige remise. Wouter Ludwig bracht de stand in evenwicht. Hij zette een sterke partij neer en won overtuigend.

Toine Brouwers scoorde zijn eerste winst voor het Huissense team. Een goede partij leverde hem de terechte winst op. Jasper Lemmen kwam tot een gelijkwaardige remise tegen de Friese kopman. Guntis Valneris had wel een goede stand maar kon tegen het einde niet doordrukken. Zijn tegenstander verdedigde sterk en kwam met de schrik vrij. Gérard Jansen zette een overtuigend aanvalsspel op. Zijn jeugdige tegenstander gaf knap tegengas maar bracht Gérard nooit in de problemen. Winst was het uiteindelijke verdiende resultaat.

Johan Krajenbrink scoorde de vierde overwinning voor Damvereniging VBI. Langzaam bouwde hij zijn bekende drukspel uit tot een overtuigende overwinning. Alexander Baljakin had goede kansen tegen een niet al te sterke tegenstander. Niet het verschil in rating bepaalt echter de overwinning  maar het vertoonde spel beslist. Zijn tegenstander kon op het nippertje ontsnappen.

Zo werd de eindstand uiteindelijk vastgesteld op 13-7 voor de Huissense formatie.