Damvereniging VBI wint Open NK voor clubteams

Op 30 augustus werd voor de derde keer het Open NK dammen voor Clubteams georganiseerd. De organiserende vereniging Witte van Moort mocht zestien teams aan de start verwelkomen en de nationale top was ruimschoots vertegenwoordigd.

Damvereniging VBI nam deel met vier van haar topspelers: Geert van Aalten, Alexander Baljakin, Gérard Jansen en Jasper Lemmen. Na tien ronden sneldammen volgens het Zwitsers systeem kwam Damvereniging VBI met achttien punten als onbedreigde winnaar uit de bus.
In de beginfase werd gespeeld tegen andere topploegen. De moeilijkste wedstrijd was tegen Beusichem. Dit team bestond uit een aantal nationale topspelers die zich voor deze gelegenheid hadden verenigd. Gérard Jansen en Alexander Baljakin speelden remise tegen Pim Meurs en Jeroen van den Akker. Geert van Aalten moest de punten laten aan Jean Marc Ndjofang, maar Jasper Lemmen corrigeerde uitstekend door Benny Provoost het nakijken te geven.

De tweede remisepartij was tegen CEMA de Vaste Zet. Het gelijke spel kwam geen ogenblik in gevaar doordat alle Huissenaren een gunstige stand bereikten. Met enig geluk konden de Limburgers er remises uitslepen.
Van de beide andere ereklasseteams Witte van Moort en DUO werd met 6-2 gewonnen. In het tweede deel van het toernooi werd volgens verwachting alles gewonnen. Alexander Baljakin werd topscorer van het toernooi met zeventien punten, zijn drie teamgenoten liepen goed in de pas met zestien punten elk.
080830opennksneldammenvoorteams.jpg
Reactie van Geert van Aalten: "Een leuk toernooi met de goede verdeling tussen spanning en ontspanning. Zeker iets om volgend jaar weer aan mee te doen."

Eindstand aan kop: 1. Damvereniging VBI, 18 punten. 2. Beusichem 16 punten. 3. CEMA de Vaste Zet 14 punten.