Damvereniging VBI wit ruim van Dammend Tilburg

door Joop Hendriksen

In de voorlaatste competitiewedstrijd trad Damvereniging VBI aan tegen Dammend Tilburg. De ploeg verkeert in de middelste regionen van de ranglijst en mocht dus beslist niet onderschat worden.

Jos Stokkel begon met een rustige remise tegen de Tilburgse kopman. Fred de Koning speelde een partij met wisselende kansen en kwam uiteindelijk op remise uit. Ook Wouter Ludwig kwam niet verder dan remise tegen een behoudend spelende tegenstander. Joost Hendriksen speelde een goede partij tegen een sterke tegenstander. Uiteindelijk kwam een gelijkwaardige remise uit de bus.

De eerste Huissense winst kwam van Johan Krajenbrink die de matige ruiltjes van zijn tegenstander na schijfwinst afstrafte. Alexander Baljakin kwam tegen een beduidend zwakkere tegenstander niet genoeg in het voordeel en moest berusten in een puntendeling. Ook Gérard Jansen had zijn dag niet. Hij verrekende zich in het middenspel tegen een mindere tegenstander en kwam niet verder dan remise.

Jasper Lemmen deed het beter. Tegen een degelijke tegenstander leek het aanvankelijk gelijk op te gaan, maar na een verkeerde ruil kwam Jasper duidelijk in het voordeel en sloot winnend af. Geert van Aalten speelde een spannende partij. Zijn tegenstander speelde wel sterk maar toch kwam Geert in het voordeel. Het was niet genoeg voor de winst. Guntis Valneris leek aanvankelijk niet zo veel te bereiken maar zoals vaker zat het venijn in de staart en kon Guntis de partij in zijn voordeel beslissen.

Door deze 13-7 overwinning handhaaft Damvereniging VBI zich op de derde plaats in de rangschikking.