Damvereniging VBI zet opmars voort na winst tegen DUO

Door een vlotte overwinning op Dammers uit Oost zette Damvereniging VBI opnieuw een goede stap voorwaarts in de nationale ereklasse. Met de uitslag 13-7 kwamen de Doetinchemmers nog goed weg en de Huissenaren nestelden zich op de gedeelde tweede plaats.

Doordat mede topploeg Witte van Moort een punt liet liggen tegen Apeldoorn zijn er nu drie achtervolgers. De achterstand op koploper Volendam is drie punten en dit lijkt bijna onoverbrugbaar. De Huissenaren hebben nog kansen, maar dan moeten de resterende vier wedstrijden gewonnen worden, waaronder tegen Volendam en subtopper Hijken. Bovendien moet Volendam nog minimaal een extra punt laten liggen tegen Witte van Moort. Als dat allemaal goed uitkomt volgt er waarschijnlijk een barrage tussen ten minste twee teams. Er is dus nog spanning volop.

Alexander Baljakin zette de Huissenaren al binnen twee uur op voorsprong door zijn tegenstander te overklassen. Vervolgens kwamen er twee remises van Geert Berends en Geert van Aalten op het scorebord. Joost Hendriksen scoorde met een prima aanvalspartij de tweede plus. Johan Krajenbrink leek hetzelfde te doen maar kwam uiteindelijk een fractie tekort tegen vicewereldkampioen bij de vrouwen Nina Hoekman. Daarna volgden opnieuw vier remises van Gérard Jansen, Pim Meurs, Peter Hoogteijling en Fred de Koning. Marcel Janssen viel in voor Guntis Valneris die op  het vliegveld van Riga in de sneeuw was blijven steken. Marcel speelde een prima partij en zette na ruim vijf uur in een stand van vijf om vijf schijven zijn tegenstander opzij.