Damvereniging VBI verslaat ook Witte van Moort

door Joop Hendriksen

Witte van Moort was altijd een gevaarlijke tegenstander voor damvereniging VBI. De Huissenaren  waren dus zeer gemotiveerd voor deze wedstrijd.

Gérard Jansen zette het eerste resultaat neer. Na een partij met over en weer weinig voordeel werd de vrede getekend. In de partij van Toine Brouwers viel weinig te beleven met remise als resultaat. De tegenstander van Jasper Lemmen probeerde een aanval op te zetten. Dat werd goed opgevangen en de derde remise kwam op het scorebord.

Guntis Valneris zette een ingewikkelde partij op. Het werd zijn tegenstander allemaal te machtig en Guntis toonde het klassenverschil door de winst op te strijken. Ook Johan Krajenbrink zette een goede aanvalspartij op. Toen hij zijn tegenstander op een combinatie kon trakteren was het snel gedaan. Alexander Baljakin zette wel een aanval op maar het bleek niet voldoende voor de winst.

Joost Hendriksen viel in voor de Wouter Ludwig. Hij  was niet te bang om een aanvalspartij op te zetten. Toen zijn tegenstander bovendien een verkeerde combinatie inzette kon Joost de beide punten opstrijken. Jos Stokkel kwam tegen de Westerhaarse kopman minder goed uit te opening. Hij bleef goed verdedigen maar verloor in de tijdnoodfase.

Fred de Koning kwam tegen een goede tegenstander redelijk eenvoudig tot remise. Daarmee was de wedstrijdwinst verzekerd.  Odin Mol had het in zijn partij zwaar te verduren. Hij kwam in een nadelig eindspel maar wist uiteindelijk de remise te bereiken. Daarmee werd de 12-8 overwinning geboekt en de koppositie op de ranglijst verstevigd.