De Borgwal Bemmel naar finale Nederland schooldammen

Na het behalen van het kampioenschap van Lingewaard, de tweede plaats bij de Gelderse halve finale en de tweede plaats in de Gelderse finale hebben Ménou, Maurits, Jon en Ruben deelgenomen aan de halve finale schooldammen van Nederland te Reeuwijk.

Aan deze halve finale namen elf teams deel, waarvan de eerste drie zich konden plaatsen voor de finale van Nederland te Heerhugowaard op zaterdag 24 mei a.s. Ons dreamteam was de enige afgevaardigde vanuit de provincie Gelderland en moest strijden tegen teams uit de provincies Utrecht, Zuid-Holland en Noord-Holland.

Door de Koninklijke Nederlandse Dambond was ons team, gebaseerd op eerder behaalde resultaten, aangemerkt als een team met veel potentieel. De aanmerking veel potentieel vanuit de Nederlandse Dambond hebben Ménou, Maurits, Jon en Ruben meer dan waargemaakt.

Zaterdag 12 april jl. behaalden ze wederom op fraaie wijze de tweede plaats tijdens deze halve finale van Nederland.
Het was opnieuw een uiterst knappe prestatie van ons dreamteam en ze hebben basisschool De Borgwal te Bemmel wederom fantastisch vertegenwoordigd.
Op naar de grote finale schooldammen van Nederland en wat de uitkomst van deze finale ook zal zijn, voor ons zijn jullie nu al kampioenen.

Ménou, Jon, Maurits en Ruben wij als ouders en leerkrachten zijn apetrots op jullie.
Constantijn en Caroline Koen (ouders Ménou)