Derde team begint met gelijkspel

door Peter Litjens

Spelers van CTD ( Leo Steyntjes en Lodewijk de Hei ) en spelers van Damvereniging VBI 3 van afgelopen seizoen vormen dit seizoen DV VBI HUISSEN CT dat uitkomt in nationale klasse 2B. Deze klasse beloofd veel spannende wedstrijden, want de rating van veel spelers is tussen 900 en 1050. De eerste wedstrijd was uit naar Hartholt Olie in Heino. Omdat niet iedere basisspeler beschikbaar was kregen we versterking van Ruud de Kooter.

Lodewijk de Hei overzag een zetje en dat leidde een nederlaag in. Jo ten Westeneind hield het overzichtelijk en bereikte remise. Teamcaptain Jos Lamers had een minder goede opbouw en moest dat in het eindspel met materiaal- en partijverliesverlies bekopen. Leo Steyntjes speelde zijn tegenstander naar een slechtere positie en hield daar een overwinning aan over.

Jacob Reiffers had een gelijkwaardige partij en speelde remise. Gerard Boogaars had met zijn laatste zet 34-29 moeten doen voor de overwinning, speelde 34-30 en gaf remise. Peter Litjens had een tegenstander die constant zetjes inbouwde . Op zet 66 had die tegenstander met 21-17 voor de remise gezorgd, maar door 21-16 was het op slag gewonnen voor Peter. Ruud de Kooter haalde na een stevige partij remise.

Daarmee begon de competitie met een 8-8 uitslag.