Europees kampioen Fleur Kruysmulder gehuldigd

door Joop Hendriksen

Het Europees kampioenschap dammen voor meisjes werd begin augustus in Turkije gespeeld. Fleur Kruysmulder van Damvereniging VBI was daar bijzonder succesvol. In de leeftijdsgroep onder 16 behaalde zij het brons in de categorie gewoon tempo. Bij het snellere Rapid werd zij tweede en in het supersnelle Blitztoernooi veroverde zij de gouden medaille.

Er was dus alle reden voor Damvereniging VBI om haar aan het begin van het nieuwe seizoen in het zonnetje te zetten. Er vond op donderdag 8 september een huldiging plaats. In het clubgebouw ’t Koelhuis feliciteerde voorzitter Jos Stokkel de nieuwe kampioen en benadrukte de snelle vooruitgang die Fleur in de laatste jaren heeft gemaakt. Dat resulteerde eerder dit jaar ook al in het Nederlands kampioenschap junioren meisjes.

Namens de gemeente Lingewaard wenste sportwethouder Aart Slob de kampioen geluk.  Hij sprak de wens uit dat hij over enkele maanden nog een keer op deze plaats mag staan. Dan wordt het wereldkampioenschap gespeeld waarbij uiteraard de Europese kampioen kandidaat is voor een hoge – misschien wel de hoogste – klassering. Namens de jeugdtrainers sprak Jos Lamers. Hij refereerde vooral aan Fleurs begintijd toen zij al opviel doordat zij supersnel en foutloos alle trainingsopdrachten afrondde.