Derde team Damvereniging VBI weer terug op aarde

door Jo ten Westeneind

In de eerste ronde wist het derde team van Damvereniging VBI een mooie overwinning te boeken. Er was dan ook stille hoop dat het ook in de tweede ronde tegen het sterke tweede team van Angarde Informatica uit Tilburg goed zou gaan. Dat zou echter flink tegenvallen.

De start was goed. Na een snelle overwinning van Jo ten Westeneind stond het derde team al na 1,5 uur op voorsprong. Het eerste gewin is kattengespin ging ook hier duidelijk op, want achtereenvolgens moesten Pepijn van den Brink, Gerard Boogaars, Jan Bouwmeister, Raymond Geurts en Lotte Aleven in het stof bijten. Hun partijopzet was steeds goed, maar door kleine of grotere tactische fouten werd de partij soms te makkelijk weggegeven.

061014lemmenpathuis.gifAlbert Pathuis speelde een keurige remise door ‘coming man’ Joeri Hezeman van zich af te houden. Omdat Ton Berends in een gewonnen eindspel het even niet zag zitten, werd er nog een nul toegevoegd aan het scorebord.

Ferry Kemperman pakte als invaller mooi zijn overwinning mee. Bas van Engelen speelde als laatste een prima partij tegen routenier Fons van Erven. In een moeilijk eindspel trok Bas netjes een punt naar zich toe. Uiteindelijk verloor het derde team met 14-6.

Het was een harde, maar wijze les voor deze vrij jonge ploeg