Eerste nederlaag Damvereniging VBI 2

door Rob Schrooten

In de vierde ronde van de nationale competitie leed het tweede team van Damvereniging VBI tegen het jeugdige GDC uit Gorinchem een behoorlijke nederlaag. Het ging op veel borden mis.
Dirk Joosten speelde tegen M. van Meerkerk een klassieke partij. Een simpele combinatie kostte Dirk twee schijven en snel de partij. Henk Kemperman speelde veel te snel tegen het jeugdige talent en Nederlands pupillenkampioen Rik Verboon. In het middenspel won Verboon simpel een schijf . Met het vervolg wist hij wel raad.
In de partij tussen Remco Vredenberg en Theo Voorspuij kwam het ratingverschil van ruim 350 punten niet echt naar voren. Remco speelde prima, maar moest in het eindspel toch buigen. In de partij tussen Bas van Engelen en Pelle Sterk ging er veel mis. Eerst miste Sterk een simpele schijfwinst. Na een te dure dam van Sterk kon Bas de partij simpel uittikken. Helaas lukte dit niet en werd de partij remise.
Rob Schrooten had de hele partij G. Verhoeven onder druk en dacht de partij met een damcombinatie uit te maken. Nadat Rob de eerste schijf had weggegeven zag hij dat de combinatie niet klopte en kon ook hij de punten inleveren. Dat bracht de tussenstand op 9-1 en was het duidelijk dat de reserves van Damvereniging VBI de eerste nederlaag gingen lijden.
Arno Arends kreeg weinig voordeel tegen een ander jeugdig talent, Martijn van Leeuwen. Meer dan remise zat er niet in. Jo Weijman was de enige die deze middag tot winst kwam: een prima overwinning tegen N. Verkaik. Jan Linssen speelde tegen Joop Kwakernaak een voorzichtige partij. Beiden waren bang om te verliezen met remise als logisch resultaat.
De dit seizoen goed spelende Coen Donders kwam er tegen A. de Swart niet echt aan te pas. In de tijdnoodfase verzuimde De Swart echter de winst te pakken. Coen kwam met de schrik vrij, remise. Theo Willemsen heeft dit seizoen al een paar sterke tegenstanders gehad en ook M  Verkaik is niet de minste. Theo speelde prima en hield de partij uitstekend in evenwicht. Eindstand: 7-13.