Derde team nipt langs Heijmans Excelsior 3

Damvereniging VBI 3 wist in de zevende ronde maar net te winnen van Heijmans Excelsior 3: 9-11.

Notaties Notaties
Animaties Animaties

Damvereniging VBI 3 blijft meedraaien aan kop

In de zevende ronde van de nationale competitie moest het derde team van Damvereniging VBI naar Den Bosch om aan te treden tegen het derde team van Heijmans Excelsior. Uiteindelijk wonnen de Huissenaren met het kleinst mogelijke verschil: 9-11.

071208pvdbrink.gif Het Bossche team dat onderaan staat in de tweede klasse, gaf goed partij. Na drie uur spelen kwam het eerste punt binnen: Pepijn van den Brink speelde remise. Met wat meer rust in zijn spel had er wellicht nog wat meer in gezeten. Jo ten Westeneind stond met de rug tegen de muur, maar vond gelukkig nog het smalle pad naar remise.
Jan Bouwmeister nam met een punt genoegen in een betere stand. Wout Aleven nam geen risico en koerste recht op zijn doel af: remise. Jan Linssen die om tactische redenen aan het tiende bord zat, pakte bekwaam de beoogde twee punten.

Geert Boogaars, die de laatste tijd goed bezig is, sloot zijn tegenstander aan beide kanten van het bord op en maakte het karwei rustig af. Lotte Aleven moest in het stof bijten. Dubbel jammer voor haar, want eerder had ze een remiseaanbod afgeslagen. Ze wilde per se winnen, maar dat punt had ze in het teambelang misschien beter mee kunnen pakken.

Ton Berends, Bart Leijser en Remco Vredenberg kozen wel voor het teambelang. Zij gaven allen in een voor hen betere stand remise. Zij stelden hiermee de kleine maar verdiende overwinning veilig.