Derde team opnieuw onderuit

door Peter Litjens

Het derde team moest op bezoek bij koploper Hartholt Olie CT. Een CT team dat niet meedingt voor de promotie. Door ziekte van een basisspeler gingen we met 7 spelers op stap. Teamcaptain Jos Lamers had er alles aan gedaan om compleet uit te komen.

En om in de race te blijven voor promotie staan de andere spelers gelijk onder druk want er moeten om te winnen al 2 spelers hun partij winnen en mag er niemand verliezen. In de wedstrijd ging het voor een aantal spelers niet goed en werd het een 11-5 nederlaag.

Gerard Boogaars zette een Zetje van Weiss open en verloor. Jos Lamers had in het eindspel een ongelukkige voortzetting en moest een nederlaag incasseren. Ralf Veenings had geluk dat de tegenstander niet 2 schijven offerde . Dat had schijfwinst en waarschijnlijk partijwinst opgeleverd. Nu werd het remise.

Jacob Reiffers hield stand in het eindspel en maakte remise. Jo ten Westeneind maakte weer remise. Ruud de Kooter maakte een kleine combinatie wat een schijf voordeel betekende en even later de partijoverwinning. Peter Litjens miste in zijn partij zetje met schijfvoordeel. Kreeg even later een lastige stand met schijf achterstand en kon een nederlaag noteren.