Damvereniging VBI blijft op kop

door Joop Hendriksen

Damvereniging VBI ontmoette Damlust Gouda. De tegenstander moest een aantal zwakkere invallers opstellen. Ook de Huissenaren speelden met twee invallers, maar die brachten 3 punten in.

Odin Mol legde een sterke stand op het bord. Toen zijn tegenstander in een  betrekkelijk eenvoudig zetje liep was het snel gedaan. Jasper Lemmen trof een gelijkwaardige tegenstander. Er ontstond over en weer weinig voordeel dus werd er een remise geboekt. Ook Invaller Dirk Joosten kwam in een evenwichtige partij niet verder dan een gelijkwaardige remise. Toine Brouwers kreeg het zwaar te verduren tegen de Goudse kopman. Hij moest nauwkeurig spelen om de remise binnen te halen.

Gérard Jansen stond vanaf het begin beter en zette zijn tegenstander onder druk tot die daaraan bezweek. Ook invaller Joost Hendriksen speelde goed. Hij hield zijn tegenstander in de houdgreep totdat die uiteindelijk  omviel. Johan Krajenbrink kwam tegen een goede tegenstander niet tot een duidelijk voordeel. De partij eindigde in een wat teleurstellende remise. Fred de Koning speelde een spannende partij tegen een gelijkwaardige tegenstander. Uiteindelijk was die wat handiger in de afwikkeling zodat Fred de beide punten moest inleveren.

Wouter Ludwig trof een tegenstander met een nagenoeg gelijke rating. Er ontstond over en weer geen noemenswaardig voordeel zodat een gelijkwaardige remise op het bord kwam. Alexander Baljakin zette een sterke partij op en alles leek op een winstpartij. In het eindspel ontsnapte zijn tegenstander op miraculeuze wijze. Zo kwam er een eindstand van 12-8 in de boeken.