Derde team terug in het winstspoor

door Peter Litjens

In het drieluik tegen Hijken DTC moest Damvereniging VBI 3 tegen het 4e team van Hijken. Een wedstrijd die nuttig kon worden om na de 2 nederlagen weer een resultaat te boeken.

Jelte Evers begon goed tegen Gery van Oosterum. Na een schijf winst door een combinatie die niet klopte van de tegenstandster bouwde Jelte dit uit naar een overwinning. Daarna verloor Jacob Reiffers. Na positionele problemen kreeg Jacob een combinatie tegen met 2 schijven verlies en gaf op. Jos Lamers boekte remise na een partij waarbij Jos ook zomaar had kunnen winnen van Gerhard Dunning.

De tegenstander van Gerard Boogaars had zich met zet 35. 27-22 uit de opsluiting kunnen bevrijden. Hij speelde 28-22 en zo kon Gerard een paar zetten later een overwinning noteren. Bij de partij van Peter Litjens leek niet veel aan de hand totdat tegenstander Fred Dammers met zet 42 de mogelijkheid gaf tot afruil en vrije doorloop naar dam. Dit werd omgezet in een winnend eindspel.

Cas Schaapveld viel goed in en speelde tegen jeugdspeelster Rosanne Steenblik (deelneemster NK meisjes aspiranten). De partij ging lang gelijk op. Op zet 35 deed Cas een nadelige ruil. Rosanne deed niet de scherpste voortzetting. Daarna nam Cas een doorbraakcombinatie met 2 schijven verlies waarop remise werd overeengekomen. Remco Vredenberg overklaste zijn tegenstander met goed positiespel en kon de overwinning bijschrijven. Ralf Veenings had het slotakkoord en bereikte remise. Zet 37. 12-17 is het waard te onderzoeken want geeft veel voordeel voor Ralf aan.

Damvereniging VBI 3 bereikte daarmee een 11-5 overwinning en een plaats in de subtop.