Grandioze overwinning eerste team

door Joop Hendriksen

Ondanks het vertrek van een aantal topspelers is Hijken DTC  nog steeds een niet te onderschatten tegenstander. De spelers van Damvereniging VBI waren dus voorbereid op een spannende wedstrijd. Het werd met 15-5 een overweldigend succes. Daarmee werd de toppositie op de ranglijst bevestigd.

Fred de Koning trapte af tegen een kwetsbare tegenstander. Na een goede aanval en een damzetje kon hij de winst opstrijken. Wouter Ludwig moest tegen een sterke tegenstander scherp manoeuvreren, maar kwam nooit echt in de problemen, met als resultaat remise. Jos Stokkel had het beste van het spel. Toen zijn tegenstander in tijdnood kwam kon Jos de tweede overwinning inboeken.

Toine Brouwers scoorde een volkomen gelijkwaardige remise. Jasper Lemmen ging geheel gelijk op met een gelijkwaardige tegenstander. Er gebeurde niets verrassends met de voorspelbare remise als resultaat. Johan Krajenbrink kwam uit tegen de nr. 6 van de nationale ranglijst. Het zag er wel gevaarlijk uit, maar uiteindelijk bleef alles binnen het gelijkwaardige. Gérard Jansen trof de jeugdwereldkampioen aspiranten. Hij bouwde zijn voordeel steeds verder op totdat hij zijn team aan de derde overwinning kon helpen.

Alexander Baljakin kwam na de opening steeds meer in het voordeel zodat ook hij tenslotte tot winst kwam. Odin Mol had een tegenstander met vrijwel dezelfde rating. Die probeerde wel wat maar Odin liet zich niet van de wijs brengen.. De tegenstander van Guntis Valneris heeft de reputatie vrijwel nooit te verliezen. De partij ging lang gelijk op maar tegen het einde kwam Guntis toch tot een beslissend voordeel.