Derde team verliest van koploper Roermond

Damvereniging VBI 3 moest tegen koploper Roermond met twee invallers aantreden. Lotte Aleven is nog steeds wegens studie verhinderd te spelen en Leen de Rooij moest invallen in het tweede tiental.

De start van de wedstrijd was dramatisch. Er vielen vier nederlagen op rij te noteren. Harry Hendriksen verdedigde zijn kerkhofschijf totaal verkeerd. Als hij een zet gewacht had met de verdediging, was er niets aan de hand geweest. Nu verloor hij twee stukken en kon meteen opgeven. De broertjes Yaroslav en Lev Gilevych verloren op vergelijkbare manier. Ze maakten geen blunders, maar lieten allebei hun korte vleugel leegplukken, waarna de tegenstanders er doorheen konden lopen. Zulke fouten moeten af te leren zijn. Toen Jos Lamers met de verkeerde schijf veld 38 sloot, werd hij verrast door een verborgen Coup Philippe.

Vanaf dat moment ging het beter met de Huissenaren. Henk Kemperman boekte schijfwinst, maar zijn tegenstander kon doorbreken naar de damlijn. Remise was het resultaat. Theo Willemsen is in blakende vorm. Hij kon namens VBI iets terugdoen. Nadat hij de druk op zijn tegenstander langzaam had opgevoerd, won hij door een aardige combinatie. Jan Kornilov speelde weer heel verdienstelijk en haalde tegen een ervaren tegenstander een gelijkwaardige remise.

Jacob Reiffers speelde een spannende partij die in klassieke banen belandde en een gelijkwaardige remise opleverde. Gelegenheidsinvaller Paul Visser werd verrast door een aardige wending, maar hij wist de schade te beperken tot een schijfverlies met compensatie. Hij maakte verdienstelijk nog remise. Gerard Boogaars speelde een prima partij tegen een sterke tegenstander en bereikte een volkomen gelijkwaardige remise. Na deze 13-7 nederlaag wordt het tijd dat het derde team van VBI punten gaat scoren tegen de zwakkere teams in haar groep.