Drie Huissense pupillen halen startbewijs voor halve finale NK dammen

In Wageningen werd zaterdag 11 februari gedamd om het kampioenschap van Gelderland voor pupillen.Deze wedstrijden werden met extra belangstelling gevolgd omdat er een aantal startbewijzen te behalen waren voor de halve finale voor het Nationaal Kampioenschap. En uiteraard wil Damvereniging Heijting Huissen, die dit jaar de finale van het Nationaal kampioenschap pupillen organiseert graag zien dat enkele leden uiteindelijk daaraan deelnemen.
Heijting Huissen trad met vijf spelers aan in het Gelders Kampioenschap. Die hadden in de voorronde, het kampioenschap van Gelderland-Zuid, het recht op deelname aan de volgende fase gekregen. Wout Aleven kwam dit keer als beste Huissenaar uit de bus met een derde plaats. Naast hem veroverden ook zijn zus Lotte (13e plaats) en Pepijn van den Brink (10e plaats) het felbegeerde startbewijs voor de halve finale. Richard Kempen en Edith Rap kwamen met een 16e en 20e plaats onder de streep terecht en mogen volgend jaar opnieuw hun geluk beproeven.

De halve finale voor het nationale kampioenschap wordt medio april op diverse plaatsen in Nederland gespeeld. Uiteindelijk zullen achttien spelers aan de finale deelnemen. Als organiserende vereniging heeft Heijting Huissen in elk geval het recht om één speler aan te wijzen.

Complete eindstand Gelders kampioenschap pupillen 2006