A-team tweede na barrage; B-team mooi derde; C-team vijfde

De slotronde van de jeugdcompetitie kende een zeer boeiende ontknoping. Het A-team trad in de slotronde aan tegen DC Lent. Kopman Wout Aleven rekende aan bord 1 af met Timo Yielens. In een klassieke stelling nam Wout middels een combinatie een schijfje voorsprong. Wout bouwde dit voordeel bekwaam uit, wat een overwinning opleverde. Pepijn van de Brink toonde zich de meerdere van Luuk Maters. In een wat vlakke partij kreeg Pepijn voordeel, wat later goed was voor twee punten. Max van der Ven rekende vervolgens af met Jorien Spaans. In een klassieke stelling trapte Jorien in een klein zetje, waar Max wel raad mee wist. Niet veel later stelde Max met zijn overwinning de winst voor zijn team veilig. OoK Richard Kempen boekte een zeer nuttige overwinning door Jesse Tielens stijlvol te kloppen.

060213jeugdteama.gifOok concurrent Meurs Denk Zet wist de laatste ronde te winnen en wel van Heteren A. Dat betekende dat een barrage er aan te pas moest komen om een kampioen aan te wijzen. Het werd een bloedstollende barragewedstrijd die alle kanten op kon. Richard verloor zijn eerste partij van deze competitie. Wout speelde een knappe remise met Sjoerd van de Brink. Pepijn van de Brink bracht de spanning weer volledig terug door te winnen van Marc den Hartog. Tenslotte ging Max van der Ven strijdend tenonder tegen Derk Visser. Max had een gewonnen positie in handen, maar de klok speelde een zeer belangrijke rol. Door tijdgebrek kon Max zijn voordeel niet omzetten in winst en moest zelfs de eer aan zijn tegenstander laten. Ondanks een tweede plaats kan het A-team terug kijken op een goede competitie. Dat werd nog eens onderstreept tijdens de prijsuitreiking. Daar kreeg Richard Kempen de prijs, omdat hij topscoorder was geworden van deze competitie. Richard stond slechts eenmaal remise toe en won alle overige partijen.

C-team tegen Heteren C 

Het C-team kreeg in de laatste ronde niet wat het verdiende. In de twee wedstrijden tegen Heteren C wisten de meiden van DV Heijting Huissen wel goed spel te krijgen, maar ze verzuimden het af te maken. In de eerste wedstrijd wisten Elle Straatman en Lisa Aleven allebei te winnen, maar Rosalie Mattijsen en Noortje van den Brink konden dat goede voorbeeld niet volgen. Het was jammer dat Noortje haar goede stand niet kon uitbuiten. In de tweede wedstrijd tegen Heteren ging het net zo, maar nu deed Elle wat Noortje in de eerste wedstrijd deed: een goede stand niet winnen en op het laatst nog verliezen. In de eindstand van groep B van de jeugdcompetitie veroverde het C-team de vijfde plaats.

Einstanden jeugdcompetitie

Groep A
1 Denk en Zet A 10 punten uit 6, 2 DV Huissen A 10, 3 DV Huissen B 6, 4 DC Heteren B 5, 5 DC Lent A 4, 6 DC Heteren A 4, 7 Denk en Zet B 3.
Groep B
1 Slagvaardig A 15 punten uit 10, 2 DC Heteren C 13, 3 DOG A 11, 4 Denk en Zet C 1-, 5 DV Huissen C 8 en 6 Denk en Zet D 3.