Drie spelers van Damvereniging VBI speelden in het wereldkampioenschap

Het wereldkampioenschap dammen werd dit jaar verspeeld in Emmeloord en Urk. Maar liefst drie spelers van Damvereniging VBI namen aan dit meest prestigieuze toernooi mee. Voor Guntis Valneris was dit op het kantje. Hij had zich tijdens het Europees kampioenschap niet kunnen plaatsen, maar als eerste invaller kwam de nummer 5 van de wereldranglijst via de achterdeur binnen. 

Hij bleek tevens de meest succesvolle van het VBI- drietal. Met drie overwinningen en geen verliespartijen eindigde hij uiteindelijk op de 5e plaats. Na 10 remises kon hij uiteindelijk in de 11e ronde voor het eerst toeslaan.  Nadat hij in de 14e en 15e ronde opnieuw toesloeg was het kruit verschoten.

Guntis werd op de ranglijst onmiddellijk gevolgd door nationaal kampioen Alexander Baljakin, die ook drie winstpartijen en nul verliezen op zijn naam schreef. Het verschil in plusremises maakte de onderlinge verhoudingen duidelijk. Alexander scoorde zijn winstpartijen in de eerste helft van het toernooi maar kon na de 11e partij geen winst meer boeken. 

Pim Meurs speelde als debutant een goed toernooi. De kersverse  23-jarige  internationaal grootmeester kwam tot twee overwinningen en bleef zonder verlies. Bij Pim zat het venijn in de staart. Na 14 remises haalde hij in de 15e ronde zijn eerste winst. De tweede winstpartij kwam in de 19e en laatste ronde. Uiteindelijk was dit voldoende voor  de tiende plaats.